Monday, 23 November 2015

Hye Everyonee !

Assalamualaikum , haa lama dah tak update blog . Okay nak cite sikit and give advise sikit . kita pernah dengar kan peaptah "what you give you get back" so nk cite pasal pepatah tu in my life harini.

Kita tak kisah lah siapa kita but we have to know if kita buat baik dgn org , in sha Allah org akan buat baik dgn kita , if kita buat jahat dgn org, org akan balas balik apa yg kita buat kt dia . entahlah mungkin sorang kawan faz tak sedar yg dia buat salah , tulah nk tegur pun cemana taktau lah . Bila fikir balik banyak sebenarnya terasa dengan dia , tapi bila ikir balik semua tu salah kita jugak , takleh salahkan org lain .
Kita kawan tak salah nak share benda baik , apa salahnya kita ajak kawan skali buat benda baik , kenapa kau pegi alone ? aku pun curious nk tau why and the reason why you have to face sorang2 everything padahal kau ada kawan tapi kau buat jahat dgn kawan kau ? kau tak rasa bersalah ke ? padahal dah rapat since first week .
here are some advice, ingat apa-apa kita nak buat kita,kita kene fikir baik dan buruk,kalau kau main redah je sume takleh gak . for me,when i'm doing something, i think about people around me ,i think about good and bad , and everything i do at UUM i care about everything.

That's all for today. Thank you for reading :)

Thursday, 11 July 2013


SELAMAT MENJALANI RAMADHAN 2013 .

 Semoga ramadhan tahun ini akan lebih bermakna :)
Thanks for everything  ;)

Wednesday, 28 November 2012

Istanbul Aku Datang

  Assalamualaikum .


Semalam baru dapat tengok cerite niii. Mak yang belanje.Thankss Mak ! hahaha . semalam happy sangat dengan family . gelak gelak xD . Ayah pulak tak ikot sebab kerja. tapi tak ambik gambar pungg .
 best cite nii ! Amazing ! comel je Lisa Surihani :D .



















yeahhhhhhhhhhhhh !

Wednesday, 7 November 2012

Yunalis Zarai


 
Assalamualaikum

tengok surat khabar berita harian hari selasa 18 september . hahaha . dah lame dah . menarik minat aku untuk carik semua lagu yang ade dlm album yuna . 


Lagu dalam album yuna
  • Lullabies
  • Favourite Thing
  • Remember My Name
  • Decorate
  • Planes
  • Bad Idea
  • Island
  • Tourist
  • Fading Flower
  • See You Go
  • Stay
  • Live Your Life
  • Loud Noises 


 
Lullabies



Favourite Thing



 
 Decorate




 
Tourist



 
Live Your Life




Saturday, 22 September 2012

Black feat Malique



Teman Pengganti

Ketawa bersama
menangis bersama
ku bersumpah harap kita
mati pun bersama

Sejak dua menjak ini

makin kerap ku diganggu visi
bila celik,juga bila mimpi
aku nampak kau,tapi bukan aku yang di sisi
dia membelaimu dengan izin dan permisi
sentuhan katanya semuanya kau iakan
sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
aku redha walau tidak ku damba
walau hampa semuanya dah dijangka
beberapa purnama dulu cinta bertakhta
kenangan dibina kita indah belaka
ketawa bersama,menangis bersama
ku bersumpah harap kita mati pun bersama
namun hakikatnya,bukan mudah
aku sembunyikan gundah gulana
segalanya kan berubah
dengarkan apa yang ku mahu luah

Rahsia ini
telah lama aku pendamkan
tiba masanya
segala-galanya
kuceritakan 
aku kan pergi
pergi ku tak akan kembali
tiba masanya
kau cari teman pengganti

dalam dunia yang maya,prejudis dan bias

kita tak terlepas dari terkena tempias
rimas,ditindas,sembunyi dalam puisi dan kias
tidak kau bidas dan berpaling walau sekilas
hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
bila dunia seolah tak memahami
kau sudi selami , dalami dan mengalami 
setia mendengar , sentiasa hadir
ingat setiap ulangtahun ,setiap hari lahir
tiba pagi syawal,kaulah yang terawal
syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus kusingkap
kusorok kitab balik tingkap penjara hinggap
dalam diam ada seorang yang kupuja
kau teristimewa tapi dia yang sempurna


Rahsia ini

telah lama aku pendamkan
tiba masanya
segala-galanya
kuceritakan 
aku kan pergi
pergi ku tak akan kembali
tiba masanya
kau cari teman pengganti


sejak dua menjak ini,kumencari fungsi kewujudan

dalam persekitaran yang penuh kejumudan
terperangkap dalam jasad,ku keliru
mujur ada kau si peneutralisasi pilu
namun aku tetap murung,berkurung
tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
komplikasi di halaman rusuk kiri
makin sukar nak bernafas , nak bergerak,nak berdiri
lagu ini yang terakhir aku sajikan 
kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
jaga diri,jangan makan hati
yang patah kan tumbuh ,yang hilang kan berganti
bilik dah kukemas,katil dah kurapi
cincin,kunci,dompet dalam laci
ada sikit wang,itu saja baki
moga-moga cukup untuk majlis tu nanti

Aku kan pergi

bertemu kekasih abadi
tiba masnya
kau cari teman pengganti


Friday, 10 August 2012

one direction



                                       
                                            One Thing




What Makes You Beautiful




Stand Up